Instructies voor recepturen.
Cocktails
Met alcohol
Aperol Spritz:
- Wijn glas, pakken.
- 5 cl, Aperol, erin.
- 5 cl, Prosecco, erin.
- 5 cl, Chaudfontaine rood, erin.
- ICE blokjes, erin tot vol.
- Sinasappel schijf, erin.
- Kort rietje, schuin erin.
Balon 43:
- Wijn glas, pakken.
- 5 cl, Likeur 43, erin.
- 3 cl, Citroensap, erin.
- ICE crushed, erin tot vol.
- 5 cl, Chaudfontaine rood, aftoppen.
- Pak een ronde limoen schijf.
- Leg 1 theelepel bruine suiker, erop.
- Pak een torch en caramaliseer de bruine suiker.
- Kort rietje, schuin erin.
- Sinasappel schijf plaatsen voor het rietje.
- Limoen schijf plaatsen voor de sinasappel schijf.
Espresso Martini:
- Cocktail of Prosecco glas, pakken.
- Zet 1 kleine espresso.
- Pak een shaker.
- 5 cl Eristoff Vodka, erin.
- 5 cl Tia Maria, erin.
- 1 kleine espresso, erin.
- 5 ICE blokjes, erin.
- Shaken.
- Shake afgieten met strainer.
- 3 koffie bonen, erop.
Ginger Mule:
- Mule of laag cocktail glas, pakken.
- ICE Blokjes tot vol, erin.
- 40 cl Eristoff, erin.
- 20 cl Limoensap persen, erin.
- TH Gingerbeer, aftoppen.
- Limoen schijf, erop.
- Kort rietje, erin.
Grapefruit Collins:
- Lang cocktail glas, pakken.
- 5 cl Gin, erin.
- 3 cl Monin Pamplemousse, erin.
- 2 cl Limoensap, erin.
- ICE blokjes, tot vol.
- TH Pink Grapefruit, tot vol.
- 2 Halve Grapefruit schijf, recht en schuin.
- Rozemarijn takje, erin.
- Lang rietje, erin.
Hugo:
- Wijn glas, pakken.
- Hugo inschenken tot midden van glas.
- 5 ICE blokjes, erin.
- Limoen schijf, erin.
- 3 Munt blaadjes, erin.
- Kort rietje, erin.
Lillet Spritz:
- Cocktail of Wijn glas, pakken.
- 5 cl Lillet Gin, erin.
- 2 cl Monin Elderflower, erin.
- ICE blokjes, erin tot vol.
- DD Tonic, erin.
- 1 Munt takje, erin.
- Kort rietje, erin.
Long Island Iced Tea:
- Lang cocktail glas, pakken.
- Pak een jigger, gebruik de maat 1 cl.
- 1. Tequila
- 2. Eristoff (vodka)
- 3. Bombay (gin)
- 4. Bacardi (vodka)
- 5. Bols (Triple sec)
- 3 cl Citroensap, erin.
- 2 cl Monin Sugar Cane, erin.
- ICE blokjes, erin tot vol.
- Coca Cola, aftoppen.
- Citroen schijf, erop.
- Lang rietje, erin.
Mojito:
- Lang cocktail glas, pakken.
- 5 Partjes limoen, erin.
- 2 Theelepels, bruine suiker, erin.
- 5 cl Bacardi Carte Oro, erin.
- Aanstampen (niet draaien) in glas.
- 4 munt blaadjes, in hand slaan, erin.
- Crushed ICE, glas tot half vullen.
- Lange lepel, hard roeren.
- Onderkant raakt los, suiker opgelost.
- Crushed ICE, aftoppen.
- Chaudfontaine rood, aanvullen tot vol.
- Limoen schijf, erop.
- Munt takje, erin.
- Lang rietje, erin.
Pornstar Martini:
- Bruin plankje met servet, pakken.
- Cocktail of Wijn glas, pakken.
- 5 ICE blokjes in glas.
- Shaker en Jigger, pakken.
- 3 cl Eristoff, erin.
- 5 cl Passievrucht puree, erin.
- 0,5 Monin Vanille siroop, erin.
- 1 Ei-wit, erin.
- Zonder ijs, shaken.
- 5 ICE blokjes toevoegen, shaken.
- Pak een strainer en zeef.
- Double strain de shake in het glas.
- Plaats glas op servet op het plankje.
- 3,5 cl Prosecco vullen in shot glas.
- Snij een hele passievrucht doormidden.
- Halve passievrucht, op plankje.
- 1 theelepel, op plankje.
Rosewater Raspberry Fizz:
- Lang cocktail glas, pakken.
- 5 Frambozen, erin.
- 1,5 cl Citroensap, erin.
- 1,5 cl Monin Suikersiroop, erin.
- 0,5 cl Rozenwater aroma, erin.
- 5 cl Bosford rose spirit, erin.
- Gebruik een Muddler.
- ICE blokjes tot half, erin.
- Roeren met lange lepel.
- ICE blokjes tot vol, erin.
- Aftoppen met Ginger Ale.
- 5 Rozen blaadjes, erop.
- 1 Framboos, erop.
- Lang rietje, erin.
Rozemary Bellini:
- Prosecco glas, pakken.
- 3 cl Bols Perzik, erin.
- 1 cl Rosemary suikersiroop, erin.
- ICE crushed in glas, tot vol.
- Prosecco, aftoppen.
- Stuk perzik insnijden.
- Stuk perzik op rand van glas plaatsen.
- Takje Rozemarijn erin en torchen.
- Kort rietje, erin.
Spicy Long Island Iced Tea:
- Lang cocktail glas, pakken.
- 1 klein pepertje, pakken.
- 2 stukjes van peper afsnijden, erin.
- 1 cl Peper infused gin, erin.
- 1 cl Eristoff/Absolut, erin.
- 1 cl Bacarci Blanco, erin.
- 1 cl Tequila Gold, erin.
- 1 cl Triple Sec, erin.
- 3 cl Citroensap, erin.
- Stirren, met lange lepel.
- ICE blokjes in glas, tot vol.
- 4 cl Spicy Cola, aftoppen.
- 1 Citroen schijf, erop.
- Lang rietje, erin.
- Steeltje van de peper, erop.
Watermelon Coconut Candy:
- Vraag een suikerspin uit.
- Pak een wijn glas.
- Stop 3 ICE blokjes in het wijn glas.
- Pak een shaker.
- 3 cl Eristoff/Absolut, erin.
- 3 cl Monin Watermeloen, erin.
- 3 cl Malibu, erin.
- 5 cl Volle Melk, erin.
- Stop 5 ICE blokjes in de shaker.
- Shaken.
- Haal het ijs uit het wijn glas.
- Strain de shake in het koude wijn glas.
- Haal de prikker uit de suikerspin.
- Plaats de suikerspin op het wijn glas.
- Garneer met gevriesdroogde framboos.