Gino Achten - Portfolio

Instructies voor recepturen.


Cocktails

Met alcohol

Aperol Spritz: aperol
   - Wijn glas, pakken.
   - 5 cl, Aperol, erin.
   - 5 cl, Prosecco, erin.
   - 5 cl, Chaudfontaine rood, erin.
   - ICE blokjes, erin tot vol.
   - Sinasappel schijf, erin.
   - Kort rietje, schuin erin.

Balon 43: balon43
   - Wijn glas, pakken.
   - 5 cl, Likeur 43, erin.
   - 3 cl, Citroensap, erin.
   - ICE crushed, erin tot vol.
   - 5 cl, Chaudfontaine rood, aftoppen.
   - Pak een ronde limoen schijf.
   - Leg 1 theelepel bruine suiker, erop.
   - Pak een torch en caramaliseer de bruine suiker.
   - Kort rietje, schuin erin.
   - Sinasappel schijf plaatsen voor het rietje.
   - Limoen schijf plaatsen voor de sinasappel schijf.

Espresso Martini: espressomartini2
   - Cocktail of Prosecco glas, pakken.
   - Zet 1 kleine espresso.
   - Pak een shaker.
   - 5 cl Eristoff Vodka, erin.
   - 5 cl Tia Maria, erin.
   - 1 kleine espresso, erin.
   - 5 ICE blokjes, erin.
   - Shaken.
   - Shake afgieten met strainer.
   - 3 koffie bonen, erop.

Ginger Mule: gingermule
   - Mule of laag cocktail glas, pakken.
   - ICE Blokjes tot vol, erin.
   - 40 cl Eristoff, erin.
   - 20 cl Limoensap persen, erin.
   - TH Gingerbeer, aftoppen.
   - Limoen schijf, erop.
   - Kort rietje, erin.

Grapefruit Collins: Grapefruit Collins
   - Lang cocktail glas, pakken.
   - 5 cl Gin, erin.
   - 3 cl Monin Pamplemousse, erin.
   - 2 cl Limoensap, erin.
   - ICE blokjes, tot vol.
   - TH Pink Grapefruit, tot vol.
   - 2 Halve Grapefruit schijf, recht en schuin.
   - Rozemarijn takje, erin.
   - Lang rietje, erin.

Hugo: hugo
   - Wijn glas, pakken.
   - Hugo inschenken tot midden van glas.
   - 5 ICE blokjes, erin.
   - Limoen schijf, erin.
   - 3 Munt blaadjes, erin.
   - Kort rietje, erin.

Lillet Spritz: lilletspritz
   - Cocktail of Wijn glas, pakken.
   - 5 cl Lillet Gin, erin.
   - 2 cl Monin Elderflower, erin.
   - ICE blokjes, erin tot vol.
   - DD Tonic, erin.
   - 1 Munt takje, erin.
   - Kort rietje, erin.

Long Island Iced Tea: longisland
   - Lang cocktail glas, pakken.
   - Pak een jigger, gebruik de maat 1 cl.
   - 1. Tequila
   - 2. Eristoff (vodka)
   - 3. Bombay (gin)
   - 4. Bacardi (vodka)
   - 5. Bols (Triple sec)
   - 3 cl Citroensap, erin.
   - 2 cl Monin Sugar Cane, erin.
   - ICE blokjes, erin tot vol.
   - Coca Cola, aftoppen.
   - Citroen schijf, erop.
   - Lang rietje, erin.

Mojito: mojito
   - Lang cocktail glas, pakken.
   - 5 Partjes limoen, erin.
   - 2 Theelepels, bruine suiker, erin.
   - 5 cl Bacardi Carte Oro, erin.
   - Aanstampen (niet draaien) in glas.
   - 4 munt blaadjes, in hand slaan, erin.
   - Crushed ICE, glas tot half vullen.
   - Lange lepel, hard roeren.
   - Onderkant raakt los, suiker opgelost.
   - Crushed ICE, aftoppen.
   - Chaudfontaine rood, aanvullen tot vol.
   - Limoen schijf, erop.
   - Munt takje, erin.
   - Lang rietje, erin.

Pornstar Martini: pornstarmartini
   - Bruin plankje met servet, pakken.
   - Cocktail of Wijn glas, pakken.
   - 5 ICE blokjes in glas.
   - Shaker en Jigger, pakken.
   - 3 cl Eristoff, erin.
   - 5 cl Passievrucht puree, erin.
   - 0,5 Monin Vanille siroop, erin.
   - 1 Ei-wit, erin.
   - Zonder ijs, shaken.
   - 5 ICE blokjes toevoegen, shaken.
   - Pak een strainer en zeef.
   - Double strain de shake in het glas.
   - Plaats glas op servet op het plankje.
   - 3,5 cl Prosecco vullen in shot glas.
   - Snij een hele passievrucht doormidden.
   - Halve passievrucht, op plankje.
   - 1 theelepel, op plankje.

Rosewater Raspberry Fizz: rosewaterraspberryfizz
   - Lang cocktail glas, pakken.
   - 5 Frambozen, erin.
   - 1,5 cl Citroensap, erin.
   - 1,5 cl Monin Suikersiroop, erin.
   - 0,5 cl Rozenwater aroma, erin.
   - 5 cl Bosford rose spirit, erin.
   - Gebruik een Muddler.
   - ICE blokjes tot half, erin.
   - Roeren met lange lepel.
   - ICE blokjes tot vol, erin.
   - Aftoppen met Ginger Ale.
   - 5 Rozen blaadjes, erop.
   - 1 Framboos, erop.
   - Lang rietje, erin.

Rozemary Bellini: rosemarybellini
   - Prosecco glas, pakken.
   - 3 cl Bols Perzik, erin.
   - 1 cl Rosemary suikersiroop, erin.
   - ICE crushed in glas, tot vol.
   - Prosecco, aftoppen.
   - Stuk perzik insnijden.
   - Stuk perzik op rand van glas plaatsen.
   - Takje Rozemarijn erin en torchen.
   - Kort rietje, erin.

Spicy Long Island Iced Tea: spicylongisland
   - Lang cocktail glas, pakken.
   - 1 klein pepertje, pakken.
   - 2 stukjes van peper afsnijden, erin.
   - 1 cl Peper infused gin, erin.
   - 1 cl Eristoff/Absolut, erin.
   - 1 cl Bacarci Blanco, erin.
   - 1 cl Tequila Gold, erin.
   - 1 cl Triple Sec, erin.
   - 3 cl Citroensap, erin.
   - Stirren, met lange lepel.
   - ICE blokjes in glas, tot vol.
   - 4 cl Spicy Cola, aftoppen.
   - 1 Citroen schijf, erop.
   - Lang rietje, erin.
   - Steeltje van de peper, erop.

Watermelon Coconut Candy: watermeloncoconutcandy
   - Vraag een suikerspin uit.
   - Pak een wijn glas.
   - Stop 3 ICE blokjes in het wijn glas.
   - Pak een shaker.
   - 3 cl Eristoff/Absolut, erin.
   - 3 cl Monin Watermeloen, erin.
   - 3 cl Malibu, erin.
   - 5 cl Volle Melk, erin.
   - Stop 5 ICE blokjes in de shaker.
   - Shaken.
   - Haal het ijs uit het wijn glas.
   - Strain de shake in het koude wijn glas.
   - Haal de prikker uit de suikerspin.
   - Plaats de suikerspin op het wijn glas.
   - Garneer met gevriesdroogde framboos.

Mocktails

Zonder alcohol

Mojito - Virgin: virginmojito
   - Lang cocktail glas, pakken.
   - 4 schijfjes, limoen in glas.
   - 2 Theelepels, bruine suiker, erin.
   - Aanstampen (niet draaien) in glas.
   - 4 munt blaadjes, in hand slaan, erin.
   - Crushed ICE, tot half vullen.
   - Gingerale, tot half vullen.
   - Lange lepel, hard roeren.
   - Onderkant raakt los, suiker opgelost.
   - Crushed ICE, aftoppen.
   - Gingerale, aanvullen tot vol.
   - Limoen schijf, erop.
   - Munt takje, erin.
   - Lang rietje, erin.

Orange Spritz: orangespritz
   - Wijn glas, pakken.
   - 1 flesje Crodino Aperitivo, erin.
   - ICE blokjes, erin tot vol.
   - Sinasappel schijf, erin.
   - Kort rietje, erin.

Raspberry Ice Tea Lemonade: raspberrylemonade
   - Lang cocktail glas, pakken.
   - 3 cl Monin, Raspberry Ice Tea, erin.
   - ICE blokjes, tot vol.
   - Chaudfontaine blauw, aftoppen.
   - Raspberry, erop.
   - Citroen schijf, erop.
   - Lang rietje, erin.

Redbull Twist: redbulltwist
   - Lang redbull glas, pakken.
   - Redbull, 3/4 blikje, erin.
   - Crushed ICE, vullen tot 1cm onder rand.
   - Chaudfontaine rood, tot vol.
   - Sinasappel schijf, erin.
   - Gember schijf, erin.
   - Munt takje, erin.
   - Lang rietje, erin.

Seasonal Lemonade: seasonallemonade
   - Lang cocktail glas, pakken.
   - 3 cl Monin, Spicy Mango, erin.
   - ICE blokjes, tot vol.
   - Chaudfontaine blauw, aftoppen.
   - Peper of munt takje, erop.
   - Citroen schijf, erop.
   - Lang rietje, erin.

Seasonal Lemonade V2:*
   - Lang cocktail glas, pakken.
   - 2 cl Monin, Elderflower, erin.
   - 2 cl Monin, Base Lemonade, erin.
   - ICE blokjes, tot vol.
   - Chaudfontaine blauw, aftoppen.
   - Munt takje, erop.
   - Citroen schijf, erop.
   - Lang rietje, erin.

The Empire: theempire
   - Lang cocktail glas, pakken.
   - 3 cl Monin, Vanille, erin.
   - 1 Citroen schijf , erin.
   - 1 Gember stuk , erin.
   - ICE blokjes, tot vol.
   - Aftoppen DD Tonic, tot vol.
   - Munt takje, erin.
   - Lang rietje, erin.

Virgin Gin 0,0: virgingin
   - Wijn/Gin glas, pakken.
   - 5 cl Gin 0,0, erin.
   - 5 ICE blokjes, erin.
   - 2 citroen schijfjes, erop.
   - Kort rietje, erin.
   - Thomas Henry - Geel, erbij.

Uitgefaseerd


Cocktails:

Aardbei Mojito: mojitoaardbei
   - Lang cocktail glas, pakken.
   - 5 partjes limoen, erin.
   - 3 aardbeien, erin.
   - 2 Theelepels, bruine suiker, erin.
   - 2 cl, Monin Suiker siroop, erin.
   - 5 cl Bacardi Carte Negra, erin.
   - Aanstampen (niet draaien) in glas.
   - 4 munt blaadjes, in hand slaan, erin.
   - Crushed ICE, tot half vullen.
   - Lange lepel, hard roeren.
   - Onderkant raakt los, suiker opgelost.
   - Crushed ICE, aftoppen.
   - Sprite, aanvullen tot vol.
   - Limoen schijf, erop.
   - Munt takje, erin.
   - Aardbei, erop.
   - Lang rietje, erin.

Amarena Mojito: amarenamojito
   - Lang cocktail glas, pakken.
   - 5 partjes limoen, erin.
   - 3 Amarena kersen, erin.
   - 2 Theelepels, bruine suiker, erin.
   - 2 cl, Monin Suiker siroop, erin.
   - 5 cl Bacardi Carte Negra, erin.
   - Aanstampen (niet draaien) in glas.
   - 4 munt blaadjes, in hand slaan, erin.
   - Crushed ICE, tot half vullen.
   - Lange lepel, hard roeren.
   - Onderkant raakt los, suiker opgelost.
   - Crushed ICE, aftoppen.
   - Sprite, aanvullen tot vol.
   - Limoen schijf, erop.
   - Munt takje, erin.
   - Amarena kers, erop.
   - Lang rietje, erin.

Basil Smash: basilsmash
   - Laag cocktail glas, pakken.
   - 5 ICE blokjes in glas.
   - Shaker, pakken.
   - 5 cl Bombay gin, erin.
   - 2 cl Basilicum suikersiroop, erin.
   - 3 cl Citroensap, erin.
   - 2-3 Basilicum blaadjes, erin.
   - 5 ICE blokjes, erin.
   - Shaken.
   - Nieuwe ICE blokjes in glas, tot vol.
   - Strainer en zeef, pakken.
   - Dubbel strain shake, in glas.

Caribean White Russian: balon
   - Laag cocktail glas, pakken.
   - ICE crushed, erin tot vol.
   - 3 cl, Kalua, erin.
   - 2 cl, Absolut Vodka, erin.
   - 5 cl, Cocosmelk, erin.
   - Garnering hagelvlokken, erop.
   - Kort rietje, erin.

Cuba Libre:*    - Laag cocktail glas, pakken.
   - 5 cl Bacardi Blanca, erin.
   - ICE blokjes, erin tot vol.
   - Coca Cola, aftoppen.
   - 1 Limoen schijf, erin.
   - Kort rietje, erin.

Disaronno Sour: disaronnosour
   - Ei en Shaker, pakken.
   - Alleen het ei-wit, in de shaker.
   - 5 cl Disaronno Ameretto, erin.
   - 1,5 cl Monin Sugar Cane, erin.
   - 3 cl Citroensap, erin.
   - 5 ICE blokjes, erin.
   - Shaken tot je handen koud worden.
   - Pak een nieuwe shaker.
   - Overgieten met strainer, zonder ICE.
   - Shaken tot een dikke substantie.
   - Laag cocktail glas, pakken.
   - ICE blokjes, in glas tot vol.
   - Overgieten shake, in glas.
   - Orange Angostura bitters, erover.
   - Sinasappel schillen, met schilmes.
   - Binnenkant peel om glas heen halen.
   - Sinaspeel en kersje, erop.
   - * Aansteker onder sinaspeel houden.
   - Knijpen in peel, voor een vlam.

Grapefruit Collins: - OUD Grapefruit Collins
   - Lang cocktail glas, pakken.
   - 5 cl Gin, erin.
   - 3 cl Monin suikersiroop, erin.
   - 5 ICE blokjes, tot vol.
   - TH Pink Grapefruit, tot vol.
   - Grapefruit schijf, erin.
   - Rozemarijn takje, erin.
   - Lang rietje, erin.

Limonsecco: limonsecco
   - Prosecco glas, pakken.
   - 5 cl, Limoncello, erin.
   - 10 cl, Prosecco, erin.
   - Crushed ICE, erin tot vol.
   - Citroen schijf, erin.
   - Kort takje munt, erin.
   - Kort rietje, erin.

Mai Tai:*    - Laag cocktail glas, pakken.
   - Shaker pakken.
   - 2 cl Citroensap, erin.
   - 0,5 cl Monin Suger Cane, erin.
   - 0,5 cl Monin Orgeat, erin.
   - 4 cl Bacardi Carta Negra, erin.
   - 2 cl Bols Triple sec, erin.
   - 5 ICE blokjes, erin.
   - Shaken.
   - 5 ICE blokjes in glas, tot vol.
   - Shake afgieten met strainer.
   - Maraschino kers, erop.
   - Limoen schijf, erop.
   - Citroen schijf, erop.
   - Kort rietje, erin.
   - Cointreau = sinasappellikeur

Martini Cocktail: martinicocktail
   - Martini of cocktail glas pakken.
   - Pak 1 shaker.
   - 1 cl Martini Bianco, erin.
   - 5 cl Bombay gin, erin.
   - 5 ICE blokjes, erin.
   - Hard shaken.
   - Shake strainen, zonder ICE in glas.
   - Pak 1 prikker.
   - Steek de prikker schuin door 3 olijven.
   - Leg de olijven met prikker, erop.

Martini Bianco: martinibianco
   - Kleinere maat dan fris glas pakken.
   - 5 cl Martini Bianco, erin.
   - Citroen schijf, erin.
   - 5 ICE blokjes, erin.

Martini Fiero & Tonic:* martinifierotonic
   - Wijn of cocktail glas, pakken.
   - 5 cl Martini Fiero, erin.
   - 5 ICE blokjes, erin.
   - Sinasappel schijf, erin.
   - Kort rietje, erin.
   - Thomas Henry - Geel, erbij.

Moscow Mule: moscowmule
   - Laag cocktail glas, pakken.
   - 1 Limoen door midden snijden.
   - 1 Limoen persen met hand pers, erin.
   - 5 cl Eristoff, jigger erin.
   - ICE blokjes, erin tot vol.
   - Aftoppen met Ginger Bier.
   - Munt takje, erin.
   - Kort rietje, erin.

Peach Cosmopolitan:* peachcosmopolitan
   - Cocktail of Wijn glas, pakken.
   - Shaker pakken.
   - 5 Ice blokjes in shaker.
   - 2 cl Eristoff Vodka.
   - 2 cl Cointreau (triple sec).
   - 2 cl Bols Peach.
   - 2 cl Cranberrysap.
   - 1 cl Citroensap.
   - 1 cl Monin Sugarcane.
   - Shaken.
   - Strainen in cocktail glas.
   - 1 Sinasschil plaatsen op rand.

Pomegranate Makers Mark: pomegranatemakersmark
   - Laag cocktail glas, pakken.
   - 5 ICE blokjes in glas.
   - Shaker, pakken.
   - 1 cl Granaatappel Melasse, erin.
   - 2 cl Granaatappel Sap, erin.
   - 1,5 cl Monin Pomegranate, erin.
   - 2 cl Grand Marnier, erin.
   - 3,5 cl Jhonny Walker Black, erin.
   - 1,5 Limoensap, erin.
   - 1 Honing zakjes, erin.
   - 5 ICE blokjes, erin.
   - Shaken.
   - Nieuwe ICE blokjes in glas, tot vol.
   - Strainer en zeef, pakken.
   - Dubbel strain shake, in glas.
   - Sinasappel schillen, met schilmes.
   - Sinaspeel, erop.
   - Granaatappel pitjes, op de sinaspeel.
   - Klaar.
   - Grand Marnier = Cointreau
   - Jhonny Walker Black = Makers Mark

St. Germain Spritz: stgermain
   - Wijn glas, pakken.
   - 5 cl St. Germain, erin.
   - 5 cl Prosecco, erin.
   - 5 cl Chaudfontaine rood, erin.
   - ICE blokjes, erin.
   - Sinasappel schijf, erop.
   - Kort rietje, erin.

Whiskey Sour: whiskeysour
   - Ei en Shaker, pakken.
   - Alleen het ei-wit, in de shaker.
   - 5 cl Famous Grouse, erin.
   - 1,5 cl Monin Sugar Cane, erin.
   - 3 cl Citroensap, erin.
   - 5 ICE blokjes, erin.
   - Shaken tot je handen koud worden.
   - Pak een nieuwe shaker.
   - Overgieten met strainer, zonder ICE.
   - Shaken tot een dikke substantie.
   - Laag cocktail glas, pakken.
   - ICE blokjes, in glas tot vol.
   - Overgieten shake, in glas.
   - Orange Angostura bitters, erover.
   - Sinasappel schillen, met schilmes.
   - Binnenkant peel om glas heen halen.
   - Sinaspeel, erop.
   - Extra: kers, erop.


Mocktails:

Appel Caramel: appelcaramel
   - Hoog cocktail glas, pakken.
   - Pak een shaker.
   - 3 cl Monin Caramel siroop, erin.
   - Heel flesje appelsap, erin.
   - 5 ICE blokjes, erin.
   - Hard shaken.
   - ICE blokjes in glas, tot vol.
   - Shake afgieten, met strainer in glas.
   - 1 Kaneel stok, erin.
   - 1 Appel schijf, erop.
   - 1 schepje karamel blokjes, erop.
   - Lang rietje, erin.

Butterfly Pea Mocktail* butterflypeapoeder
   - Geen beschrijving.

Chilled Cucumber: chilledcucumber
   - Lang cocktail glas, pakken.
   - 1 cl Monin, Base Lemonade, erin.
   - 2 cl Monin, Cucumber, erin.
   - ICE blokjes, tot vol.
   - Chaudfontaine rood, aftoppen.
   - 1 opgerolde komkommer, erop.
   - Lang rietje, erin.

Passion Sensation: passionsensation
   - Lang cocktail glas, pakken.
   - 1 cl Monin, Base Lemonade, erin.
   - 2 cl Monin, Passion fruit, erin.
   - ICE blokjes, tot vol.
   - Chaudfontaine rood, aftoppen.
   - Sinasappel schijf, erop.
   - Citroen schijf, erop.
   - Lang rietje, erin.

Royal Watermelon: royalwatermelon
   - Lang cocktail glas, pakken.
   - 1 cl Monin, Base Lemonade, erin.
   - 2 cl Monin, Watermelon, erin.
   - ICE blokjes, tot vol.
   - Chaudfontaine rood, aftoppen.
   - 1 Watermeloen partje, erop.
   - Lang rietje, erin.

Summer Breeze: summerbreeze
   - Lang cocktail glas, pakken.
   - 3 cl Monin, Base Lemonade, erin.
   - ICE blokjes, tot vol.
   - Chaudfontaine rood, aftoppen.
   - 1 Citroen schijf (twist), erop.
   - Munt takje, erin.
   - Lang rietje, erin.


Concepten:

Concepten:    - Zoet - Bramble
   - Zoet - Peach Balon
   - Zoet - Watermelon Fizz
   - Zuur - Paloma
   - Zuur - Cucumber Daquiri
   - Zuur - Caiprina
   - Herbal - Dark 'N Stormy
   - Herbal - Gember Citroengras Mojito
   - Sterk - Old Fashioned
   - Sterk - Negroni
   - Overige - Clover Club
   - Overige - Harvey Wallbanger
   - Overige - Les Paul
   - Overige - Manhatten
   - Overige - Penicillin
   - Overige - Pina Colada